Werkplan 2024: samen werken aan een betere positie voor mantelzorgers in de provincie Groningen

15 november 2023

Eind oktober hebben we ons werkplan voor 2024 ingediend bij de provincie Groningen. Een werkplan dat draait om onze kerntaak: het behartigen van de belangen van mantelzorgers in de provincie Groningen.

Inhoud werkplan

In het werkplan is globaal te lezen hoe we onze kerntaak willen vervullen. Dit doen we door het:

  • onderhouden van contact met de steunpunten mantelzorg om te horen waar mantelzorgers en de steunpunten tegenaanlopen, wat goed gaat en wat beter kan;
  • met elkaar in contact brengen van de steunpunten voor inspiratie en uitwisselen van ervaringen;
  • organiseren van bijeenkomsten voor mantelzorgers en mantelzorgondersteuners;
  • gevraagd (en ongevraagd) meedenken met en adviseren aan bestuurders en beleidsmakers;
  • continueren van lopende projecten zoals ‘Mantelzorgers digitaal op weg’ en de ‘Mantelzorgpas’;
  • PR t.b.v. onze activiteiten, het vergroten van onze naamsbekendheid en – vooral – het belang van goede mantelzorgondersteuning in de provincie Groningen.

Samenwerking

Bij dit alles werken we graag en veel samen: mét de steunpunten en met vaste samenwerkingspartners zaVie en Zorgbelang Groningen. Daarnaast kijken we met wie we in onze provincie verder de krachten kunnen bundelen, bijvoorbeeld met het Sociaal Planbureau Groningen. En we zoeken de verbinding met vergelijkbare platforms elders in het land en met MantelzorgNL, de landelijke belangenbehartiger voor mantelzorgers.

Nadere invulling volgt!

Komende tijd gaan we het werkplan verder uitwerken met concrete thema’s en activiteiten. Dit doen we aan de hand van informatie die we opgehaald hebben tijdens de mantelzorgconferentie op 30 maart 2023 én de gesprekken die we het afgelopen jaar hebben gevoerd met de mantelzorgsteunpunten.

Kortom: wordt vervolgd!

Verder lezen

Werkplan 2024

 

Facebook
Twitter
LinkedIn