Het digitaal platform

 

Het bestuur van het Platform Hattinga Verschure is momenteel druk bezig zich te profileren bij de mantelzorgers in de provincie Groningen. Niet alleen bij de mantelzorgers overigens, maar ook bij personen of instanties die beroepshalve met mantelzorg te maken hebben. Op deze manier willen wij in contact komen met de verschillende doelgroepen en hen bewegen zich in te schrijven in ons mantelzorgregister. Weten waar onze doelgroep zit en hen op deze manier bereiken.
Als Stichting willen we daarbij ook gebruik maken van de mogelijkheden die internet ons biedt: centraal hierin staat ons mantelzorgregister. Dit register is de basis voor het onderhouden van de contacten met de mantelzorgers. Maar via dit register kunnen wij onze doelgroepen ook op de hoogte houden van de themabijeenkomsten of conferenties die wij regelmatig organisren. Ook het doen van onderzoek behoort dan tot de mogelijkheden waar wij de komende tijd meer gebruik van willen maken. Halen en brengen van informatie, mantelzorgers en professionals met elkaar in contact brengen, weten wat er speelt bij de mantelzorgers. De basis voor een netwerkorganisatie en daar kan onze website ons bij helpen.
Ook de komende tijd gaan wij door met het verbeteren en uitbreiden van onze website. Regelmatige bezoekers zullen de geleidelijke veranderingen gaan merken. In principe zal onze website voor iedereen toegankelijk zijn. Maar voor de geregistreerde bezoekers kunnen wij extra mogelijkheden bieden. Houdt daarom onze website de komende tijd in de gaten.

 

Kern van onze netwerkorganisatie is het mantelzorgregister, het resultaat van het "vinden" van de (ex-)mantelzorgers. Enkele aantekeningen over het mantelzorgregister op een rij:

 • onze doelgroepen

  Ons mantelzorgregister is primair bedoeld voor de (ex)-mantelzorgers in de provincie Groningen. Daarnaast is het register ook bedoeld voor personen die belangstelling hebben voor de problematiek van de mantelzorgers of werkzaam zijn in het gebied ban de mantelzorgers. Deze laatsten kunnen zich inschrijven namens de organisatie waar zij werkzaam zijn. 

  Een belangrijke doelstelling van onze Stichting is het verbinden van mantelzorgers: onderling, maar ook met groeperingen die invloed kunnen uitoefenen op organisaties die werkzaam zijn in dit gebied.

   

   

   

  .
 • waarom inschrijven?

  Afgelopen jaar hebben we een aantal bijeenkomsten georganiseerd met als hoogtepunt ons Symposium in het voorjaar. Als bestuur zijn we hier trots op. Het voorziet blijkbaar in een behoefte: zeker bij de mantelzorgers, maar ook bij diegenen die vanuit hun werk met mantelzorgers te maken hebben. Maar ook personen die affiniteit hebben met mantelzorg of mantelzorger zijn geweest.

  Tijdens deze succesvolle bijeenkomsten hebben wij regelmatig te horen gekregen waarom we niet meer bekendheid hebben gegeven aan deze bijeenkomsten. Dit was, en is nog steeds, ons zwakke punt. Voor de verspreidingen van uitnodigingen, nieuwsbrieven en andere wetenswaardigheden over mantelzorg zijn we te veel afhankelijk van andere organisaties. Deze willen ons graag helpen, maar het moet er vaak even tussen door. Daardoor hebben we veel te weinig mantelzorgers en andere belangstellenden op de hoogte kunnen stellen van onze bijeenkomsten en symposia. 

  Als bestuur hebben we daarom besloten komend jaar sterk in te zetten op een eigen mantelzorgregister. Niet alleen mantelzorgers, maar iedereen die te maken heeft met mantelzorg of hier belangstelling voor heeft, kan zich inschrijven in dit register. Ongeacht of u zich als privepersoon wilt registreren of namens een organisatie. Als u zich inschrijft, blijft u op de hoogte van onze activiteiten. U kunt zelf aangeven of u onze nieuwsbrief wilt ontvangen of uitnodigingen van bijeenkomsten. Maar ook of u eventueel wilt meewerken aan enquetes en onderzoeken.

  Gezamenlijk kunnen wij ons sterk maken voor de collectieve belangen van de mantelzorgers in onze provincie. Het is een open deur, maar wel de waarheid. Wij zijn in staat om partijen samen te brengen. In discussie te gaan met elkaar. Maar ook willen wij weten wat een mantelzorger bezig houdt en waar wij hun belangen kunnen behartigen. 

  Daarom is het belangrijk voor uzelf en voor ons dat u zich inschrijft in ons mantelzorgregister. 

   

   

   

  .
 • de voordelen op een rij

  De voordelen op een rij. Enkele voordelen zijn alleen van toepassing als u daar expliciet voor gekozen hebt. Aangezien onze website het komende jaar verder zal worden uitgebreid qua functionaliteit en mogelijkheden, zijn sommige van de genoemde voordelen pas in de loop van het jaar beschikbaar.

  sphv logo compact

  wij houden u op de hoogte van onze bijeenkomsten, symposia, etc.;

  sphv logo compact

  u ontvangt regelmatig onze nieuwsbrief;

  sphv logo compact

  u blijft op de hoogte van de bijeenkomsten die wij organiseren en u kunt zich eenvoudig inschrijven hiervoor;

  sphv logo compact

   wij kunnen gericht onderzoek doen naar wat de mantelzorgers in onze provincie bezighoudt. Deze resultaten koppelen wij terug naar de mantelzorgers, maar ook naar degenen die invloed hebben op het mantelzorgbeleid binnen gemeenten, zorginstellingen, etc. Maar ook in het bedrijfsleven;

  sphv logo compact

  middels internet enquetes kunnen wij vergelijkingen maken: bijvoorbeeld hoe gemeenten zich gedragen ten opzichte van mantelzorgers. De basis voor deze onderzoeken vormen het Mantelzorg Manifest;

  sphv logo compact

  u kunt meedoen aan discussies over onderwerpen die mantelzorgers aangaan of zelf een discussie starten. Voor ons zijn dit soort discussies belangrijk om te zien wat mantelzorgers bezighoudt. Zo kunnen wij ons beleid beter op de belangen van de mantelzorgers afstemmen (nog niet actief);

  sphv logo compact

  u kunt onderwerpen aanreiken waar wij als platform mee aan de gang kunnen gaan richting bestuurders, vezekeraars, zorginstellingen, etc.;

  sphv logo compact

  als u ons werk belangrijk vindt, kunt u zich op elk moment aan- of afmelden als donateur;

  sphv logo compact

  u hebt toegang tot ons archief: informatie die wij voor u verzamelen en selecteren.

 • hoe kan ik mij inschrijven?

  De eenmalige inschrijvingsprocedure is eenvoudig:

  1. U kunt een account aanmaken door in het blok "INLOGGEN IN MIJN SPHV" te kiezen voor de optie "inschrijven in ons register". U krijgt een nieuwe webpagina en daarin vult u een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoorden in. Ook is het belangrijk dat u uw emailadres opgeeft (deze laatste moet uniek zijn). Vervolgens klikken op de knop versturen. 
  2. u ontvangt een email ter bevestiging van uw inschrijving: vanuit deze email activeert u uw registratie;
  3. U kunt nu inloggen op onze website en alles bekijken;
  4. Echter, uw registratie is nog niet compleet. Graag willen wij wat aanvullende gegevens van u en u krijgt een keuzelijst over waar u wel en niet aan mee wilt doen. De persoonlijke gegevens is voor ons belangrijk voor het doen van onderzoeken of het gericht sturen van uitnodigingen e.d. Neem s.v.p. even de moeite om de gegevens in te vullen. U doet dit eenmalig door in het menu te kiezen voor "Mantelzorgregister -> eenmalig gegevens invoeren". Als u reeds bent ingelogd krijgt u direct het betreffende invulscherm. Als u nog niet ingelogd bent, krijgt u eerst een inlogscherm en daarna in invulformulier. 
  5. Het invullen van uw persoonlijke gegevens en keuzes is een eenmalige actie. Later kunt u altijd uw gegevens wijzigen via een aparte webpagina. Nadat u ingelogd bent, kiest u in het menu "Mantelzorgregister -> gegevens wijzigen".

  Succes met het aanmelden. Lukt het niet? Laat het ons even weten via een mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   

   

   

  .
 • mijn gegevens wijzigen

  U kunt op elk moment uw gegevens aanpassen. Het enige wat u hoeft te doen is in te loggen in onze Mijn SPHV. Via het menu "Mantelzorgregister -> mijn gegevens" kunt u uw gegevens inzien en eventueel aanpassen. U kunt alleen uw eigen gevens inzien en deze zijn uiteraard strict vertrouwelijk. Jaarlijks zullen wij u verzoeken na te gaan of uw gegevens nog actueel zijn.

   

   

   

  .
 • geheimhouding

  Uiteraard zijn ook wij gebonden aan de regels zoals vastgelegd in de Wet op Privacybescherming. Wij zullen dan ook behoedzaam met uw gegevens omgaan. Uw gegevens gebruiken wij uitsluitend voor eigen doeleinden, rekening houdend met uw keuzes. Mocht u klachten hebben, kunt u altijd contact opnemen met onze secretaris. 

   

   

   

  .

 


Afdrukken   E-mail