Project voor ondersteuning aan mantelzorgers bij gebruik digitale communicatiemiddelen

Er wordt steeds meer digitaal gecommuniceerd. Zo is beeldbellen met een laptop, tablet of mobiele telefoon via Teams, Zoom, Whatsapp voor veel mensen steeds normaler. Dit heeft natuurlijk ook veel te maken met de coronapandemie waar we sinds het voorjaar van 2020 mee te maken hebben. Deze geeft beperkingen in de voorheen (normale) communicatie. Digitale communicatie kan 'echt' bij elkaar zijn niet vervangen, maar biedt vaak wel een goed alternatief.

Niet iedereen weet hier echter goed gebruik van te maken en dat zien we ook bij mantelzorgers in de provincie Groningen. Platform Hattinga Verschure wil daarom in 2021 een project starten om te onderzoeken hoe mantelzorgers kunnen worden ondersteund in het gebruik van digitale communicatiemiddelen. We kijken welke ondersteuningsbehoefte mantelzorgers hebben, wat er al voorhanden is of ontwikkeld moet worden én hoe mantelzorgers hier makkelijk toegang tot kunnen krijgen.

Het uiteindelijke doel van het project is het bieden van (digitale) ondersteuning waarmee de mantelzorgers geheel zelfstandig en op momenten dat het haar/hem schikt geholpen kan worden om maximaal gebruik te maken van digitale communicatiemiddelen zoals een tablet, telefoon, videobellen, etc.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 03 december 2022

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sphv.nl/