Mantelzorg Informatie Punt Gemeente Westerkwartier officieel geopend

mip westerkwartierOp donderdag 10 november, de Dag van de Mantelzorger, was het zover: Het Mantelzorg Informatie Punt (MIP) Westerkwartier werd officieel geopend. Dit gebeurde door Zorgwethouder Bert Nederveen om 15.45 uur in Cultureel Centrum Zuidhorn. 

Mantelzorgers ‘Onzichtbare helden’

Mantelzorgers zijn mensen die hulp bieden en vaak voor langere tijd zorgen voor iemand die ziek, hulpbehoevend, psychisch kwetsbaar of verslaafd is. Vaak is dit familie, soms een goede vriend of buur. Wethouder Bert Nederveen: “Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden van het Westerkwartier. Deze groep zetten we graag in de schijnwerpers, want hun zorg mag gezien worden. We vinden het belangrijk dat mantelzorgers gezien, gehoord en gewaardeerd worden zodat ze de onmisbare zorg voor hun naaste vol kunnen houden.”

MIP Westerkwartier

De website is de vraagbaak voor mantelzorgers en iedereen die daarmee te maken heeft in de gemeente Westerkwartier. De website biedt informatie over vormen van mantelzorg en wet- en regelgeving. Maar ook informatie over hoe je als (jonge) mantelzorger goed voor jezelf kan blijven zorgen. MIP Westerkwartier biedt naast de website ook individuele ondersteuning en lotgenotencontact. Daarnaast is voorlichting op locatie mogelijk. 

Goed initiatief!

Platform Hattinga Verschure is verheugd over het MIP. Van mantelzorgers wordt steeds meer gevraagd, alles wat eraan bijdraagt dat ze goed worden ondersteund is daarom heel erg welkom. Twee bestuursleden van het platform hebben de afgelopen tijd dan ook graag meegedacht over het MIP.

Meer informatie: https://www.mipwesterkwartier.nl/

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 03 december 2022

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sphv.nl/