Informatie over de regiobijeenkomsten in 2017

Naar aanleiding van de regiobijeenkomsten met mantelzorgers te Zuidhorn, Winschoten en Appingedam heeft het bestuur van Platform Hattinga Verschure onderstaande in 2017 onderstaande besproken.

- Wat is er tijdens de bijeenkomsten in grote lijnen besproken:

Het thema van deze bijeenkomsten was: “Is maatwerk bij mantelzorg mogelijk”.

 

Wilma Klaassen vertelde in het eerste gedeelte van de bijeenkomst over haar ervaringen betreffende de mantelzorg voor haar dochter Naomi. In haar verhaal zaten verschillende punten, waaruit bleek dat er weinig gekeken werd naar de mantelzorger zelf. Toen Wilma sprak over de situatie dat Naomi zou gaan verhuizen bleek er bij de instelling waar Naomi nu woont veel aandacht te zijn voor zowel Naomi persoonlijk als voor de andere gezinsleden van Naomi. Dit stond in schril contrast met andere organisaties.

In het tweede deel konden de bezoekers van de bijeenkomst aangeven wat zij belangrijke punten vonden waar het platform aandacht aan zou moeten besteden. (Zie ook de verslagen van elke bijeenkomst).

- Welke onderwerpen krijgen in 2018 extra aandacht van het platform.

Al de wensen, die genoemd zijn, hebben we op een rij gezet.
Uit al deze actiepunten zijn door het bestuur van het platform Hattinga Verschure drie speerpunten gekozen waar het platform in 2018 mee aan de slag gaat.
Deze punten zijn:
1. Aandacht voor onafhankelijke ondersteuning ook voor de mantelzorger
2. Erkenning van mantelzorgers door professionals
3. Huisarts en mantelzorger.

- Graag betrekt Platform Hattinga Verschure u als mantelzorger bij de het realiseren van bovengenoemde wensen.

Voor elk van deze projecten zoeken wij (tenminste 2) geïnteresseerde deelnemenrs van de regio-avonden om het met ons invulling en resultaat te geven. Wilt u er s.v.p. over nadenken of u dat wilt en kunt. Wij horen graag (als het kan voor 15 maart a.s.) van u. U kunt uw interesse doorgeven aan Arnolda Messchendorp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Ook in 2018 organiseert SPHV weer een drie - tal regiobijeenkomsten. De eerste voorbereidingen zijn al weer in gang gezet.
Wij hopen dat er dan ook weer actuele signalen van mantelzorgers naar voren komen.
Want juist de signalen van de mantelzorgers zijn voor SPHV een essentieel onderdeel om de collectieve belangen van mantelzorgers te behartigen.

Bestuur Stichting Platform Hattinga Verschure 
Bonny Veenstra (secretaris Stichting Platform Hattinga Verschure)