Scholen spelen met het thema jonge mantelzorgers

Volgende week dinsdag, 10 november, is de dag van de mantelzorg. Het platform Hattinga Verschure wil op die dag speciale aandacht geven aan de jonge mantelzorger en biedt een theatervoorstelling aan leerlingen van het Hogeland College in Uithuizen aan.

De interactieve voorstelling wordt verzorgd door professioneel acteurs Iwan Dam en Jelle de Bruijn (o.a. improvisatiecollectief Op Sterk Water). De voorstelling wordt gecombineerd met een lesprogramma bestaande uit een bordspel dat inzicht biedt in wat het betekent om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn. Doel van het programma is het onderwerp bespreekbaar te maken en handvaten te geven om er samen het beste van te maken. Of je nu zelf jonge mantelzorger bent, een jonge mantelzorger kent of zelf mantelzorg ontvangt.  

Een kwart van de jongeren groeit op met ziekte en/of zorg thuis. Jonge mantelzorgers zijn zich niet altijd bewust van het feit dat ze mantelzorger zijn. Samenwerking tussen de jonge mantelzorger, de zorgontvanger en het sociale netwerk maakt het geheel behoorlijk gemakkelijker! 

Het Platform biedt de voorstelling ook aan het Ubbo Emmius college in Veendam aan. Scholen die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden bij Marleen Oostland van het platform Hattinga Verschure; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

 

Voor informatie: Marleen Oostland; 06 50584729